Symptomen botkanker

Botkanker is een zeer ernstige kankersoort die gelukkig vrij weinig voorkomt. De eerste tekenen hebben te maken met een aanhoudend gevoel van pijn aan de botten. Vooral ’s nachts kan deze pijn zeer sterk voorkomen, wat slapen zowat onmogelijk maakt. Maak je dus niet meteen zorgen als je eens een lichte pijn voelt aan één van je botten. Dat gebeurt namelijk al eens bij iedereen.

Maak je je toch zorgen? Dan is een bezoekje aan de huisarts in elk geval geen overbodige luxe. Indien je met botkanker te maken krijgt, is er in veel gevallen een gezwel vast te stellen bij het bot in kwestie. Toch kunnen er ook verschillende andere zaken zich voordoen. Zo is het bijvoorbeeld niet vreemd dat de persoon met breuken zit zonder aanleiding, een hoge koorts, koude rillingen, zweten tijdens het slapen, enzovoort.

Het grote probleem met botkanker is dat de symptomen vrij laat optreden. In een beginstadium merk je zo goed als niets van deze vreselijke ziekte. Als je de symptomen ervaart, is de kanker in vele gevallen al ver gevorderd.

Indien er mensen in je familie te maken hebben gehad met botkanker of een andere kanker, is het sowieso aangeraden regelmatig op volledige controle te gaan bij je huisarts. Door bloedstalen en dergelijke kan de arts er dan toch snel bij zijn als er iets misgaat.

1 reactie

Plaats commentaar